Kagyu Samye Lingin luostarin rakentamisen vaiheet Skotlannissa
   
 

 

 

 

 

 

 

 

Samye Lingin buddhalaisen keskuksen ensimmäinen vaihe, temppelin päärakennus, valmistui vuonna 1988. Kakkosvaiheen rakentaminen alkoi vuonna 2008. Koko rakennus saatiin käyttöön alkuvuodesta 2013.

Uusimmat uutiset  
Esipuhe
Perustukset
Teräskehikko
Harjannostajaiset 12.11.2010  
Projekti valmistuu  
   
Uutisia Samye Collegesta 8.10.2012  
Kagyu Samye Ling Photostream  
"Toiveeni on olla hyödyksi ihmisille kaikin mahdollisin tavoin. Se on työtäni. Lähitulevaisuudessa haluaisin saattaa päätökseen Samye Lingissä sen, mitä olemme aloittaneet, ja rakentaa Samye projektin kakkosvaiheen valmiiksi. Se tarjoaa buddhalaisuuden täydelliset opiskelumahdollisuudet."

- Choje Akong Tulku Rinpoche, Kagyu Samye Lingin perustaja

   
 
Kagyu Samye Lingin rakentaminen alkoi vuonna 1968 vapaaehtoisvoimin. Rakentaminen on kestänyt 44 vuotta. Vaihe kaksi on Kagyu Samye Lingin tärkeä opetuksellinen siipi, joka muodostaa jo olemassa olevan temppelin, ruokasalin, toimisto- ja asuintilojen kanssa täysin varustellun luostarin. Se on avoin muillekin kuin luostarivalan ottaneille. Sen tarkoituksena on säilyttää tiibetinbuddhalaisuutta kaikkien olentojen hyödyksi. Uusiin tiloihin tulee
  • Buddhalainen opisto, joka on yhteydessä maineikkaaseen brittiläiseen yliopistoon
  • Täysin varustettu luentosali
  • Museo arvokkaille pyhäinjäännöksille ja käsityönä tehdylle esineistölle
  • Tiibetinbuddhalainen kirjasto
  • Englanninkielinen eri uskontojen teoksia sisältävä kirjasto
  • Audio-visuaalinen osasto
  • Seminaarihuoneet
  • Majoitustiloja maallikko-oppilaille ja luostarivalan ottaneille oppilaille
"Kakkosvaiheen rakentaminen toteuttaa Hänen pyhyytensä 16. Karmapan ja veljeni Akong Rinpochen vision. Heidän viisautensa ja kaukonäköisyytensä ansiosta olemme saaneet niin paljon aikaan vakiinnuttaaksemme tiibetinbuddhalaisuuden Britanniassa, ja minulla on suuri kunnia ja vastuu viedä suunnitelmat päätökseen.

Toivon että liitytte mukaan auttamaan, niin että saamme tämän tärkeän projektin päätökseen nykyisen ja tulevien sukupolvien hyödyksi. Sen tarkoitus opiskelu- ja meditaatiopaikkana on kehittää inhimillisiä kykyjämme mittaamattoman paljon.

   

Siksi pyydän, että lahjoittaisitte sen mitä voitte, olipa se varoja, taitoja, työvoimaa, tarvikkeita tai neuvoja. On sanottu, että temppelien ja muiden sellaisten paikkojen rakentaminen, missä viisaus, totuus ja myötätunto kukoistavat, kehittää mittaamattomasti henkisiä ansioita, jotka lisääntyvät niin kauan kuin yksikin rakennuksen kivi on olemassa."

- Lama Yeshe Losal Rinpoche, Kagyu Samye Lingin apotti 

Sponsoroi temppelin rakentamista

Ostamalla rakennustarvikkeita voit auttaa Samyen luostarin rakennusprojektin loppuunsaattamisessa. Jokainen sponsoroitu tiili, ikkuna, ovi ja neliömetri käytetään luostarirakennukseen - opetustiloihin, eri uskontojen kirjallisuutta kattavaan kirjastoon, audio- ja videotiloihin, toimistoihin ja majoitustiloihin.

Sisäänkäynti rakennusalueelle 2008
Näkymä temppelille
 
Perustuksia kaivetaan koneilla
 
Eteläsiiven rakennustelineet
 
Perustuksille on kaadettu sementtiä
 
Voit tukea hanketta ostamalla tiiliä temppeliä varten

Ostamalla tiilen voit auttaa Samyen luostarin rakennusprojektin loppuunsaattamisessa. Yksi tiili maksaa noin 10 puntaa ja se voidaan omistaa kenelle tahansa valitsemallesi henkilölle. Jokainen sponsoroitu tiili käytetään luostarirakennukseen - opetustiloihin, eri uskontojen kirjallisuutta kattavaan kirjastoon, audio- ja videotiloihin, toimistoihin ja majoitustiloihin. Sponsoreiden nimet ja niiden nimet, joille tiilet on omistettu kirjoitetaan suureen kirjaan, joka pidetään kirjastossa sitten, kun rakennus on valmis. Donations

 
Temppelin portailta joelle päin otettu kuva
 
Osittain valmiit perustukset
 
Sementtiä kaadetaan
 
Traktori nostaa rakentajan telineille.
 
Tuleva konferenssihalli
 
 
Näkymä eteläsiiven katolta
 
Valmiit perustukset
 
Teräskehikko:
Rakennustarvikkeita rahdataan lumisateessa
 
Rakentaminen alkaa
 
Teräskehikon ensimmäinen osa
 
Keskimmäinen osa teräskehikkoa
 
Itäinen siipi on valmistumassa
 

Katto 17. joulukuuta 2008

 

Kuva pohjoispuolelta 17. joulukuuta 2008
 

Tammikuussa 2009

Marian muuraa oman tiilensä.

Ja varmistaa, että se on kunnolla paikoillaan.

Akong Rinpoche auttaa pohjakerroksessa.

10. heinäkuuta 2009 otettuja kuvia:

 

Tässä tehdään ensimmäisiä vesieristyksiä.


 

Sitten levitetään sementti.
 
 
Jotkut tekevät töitä...
 
 
...ja jotkut katselevat...
 
 
Yksi lattian osa alkaa olla valmis.

Toinen osa lattiasta valmistuu, temppeli näkyy taustalla.

Tyypillinen näkymä Samye Lingissä.
 

Joitakin sponsoroituja tiiliä on jo muurattu paikoilleen.

19. elokuuta 2009: Kiitos monien lahjoittajien tiiliä, ikkunoita ja muuta rakennusmateriaalia on ostettu tätä rakennusvaihetta varten £ 22.286 arvosta. Tarvitaan enää £ 477.714 (tai 47.772 tiiltä)! Ammattirakentajat työskentelevät vapaaehtoisten avustuksella ja seinät alkavat kohota.

Pohjakerroksen seinät alkavat kohota.

Jo rakennetun siiven päälle tehdään lisäkatos.

Seinät kohoavat hitaasti mutta varmasti. Kesällä 2010 seinät saatiin valmiiksi ja kuparikaton asennus alkoi. Työssä on mukana sekä ammattilaisia että talkooväkeä.

Syksyllä 2010 viimeisen siiven kuparikatto saatiin paikoilleen.


Harjannostajaiset 12.11.2010.

Projektityönjohtajat Dave Hayward ja Vin Harris leikkaavat kakun.

 

1.4.2011

Kaikki rakennustelineet on nyt purettu ja seinän koristeellinen kohokuvio on näkyvissä ensimmäistä kertaa. Lama Thubten kaiversi vajra-aiheisen reunuksen rakennuksen etuseinään viime vuonna. Hyväenteiset vertauskuvat odottavat vielä kiinnitystään.

 

Parhaillaan tehdään viimeisiä portaikkoja, toimistotiloja ja kirjastoa. Myös ikkunoiden asennus on alkamassa ja toivomme, että ne ovat paikoillaan kesäkuun loppuun mennessä. Sen jälkeen tehdään sähkötöitä, asennetaan lämmitysjärjestelmä ja ilmastointi. Talkootöihin toivotaan näiden alojen osaajia. Lisätietoja antaa George Briggs, admin@samyeling.org.

 

Heinäkuu 2011

 

Kaikki ulkotyöt on saatu valmiiksi. Sisätöissä on vielä paljon tekemistä ja varojen keruuta jatketaan. Lisätietoa englanniksi.

 
Temppelin ympäri voi taas kulkea polkua pitkin. Tie oli poikki kolme vuotta rakennustöiden takia. Pyhäkön kiertäminen myötäpäivään (kora) on perinteinen buddhalainen harjoitus.

29.heinäkuuta 2011 aamulla klo 3.30 Drupon Rinpoche johti kunniakierrosta kotilonkuorien soidessa. Yhteisön asukkaat ja vierailijat osallistuivat seremoniaan.

Uutisia Samye Collegesta 8.10.2011

 

 

Näkymä temppelin tulevalta portilta sisäpihalle keväällä 2012.

Projektijohtaja David Haywardin raportti 25.7. 2012:

The structure of the completion phase was finished and made wind and watertight at the end of 2011. The detailed design of the interior was refined and finished off during the first half of this year. We have now engaged a construction company called Ashleigh Ltd to carry out a rapid final fit out on the new building. This work involves the wiring, plumbing, heating, ventilation, lift installation, wall and floor finishes and decoration. The building should be finished and ready for occupation by November or December this year. Samye Ling will then take over the completed building and will finish off the interiors of the two new Shrine Rooms on the first floor and put in furniture ready for the accommodation and facilities to come into use. 

This final fit out contract is now well underway. There have been 25-30 people on site each day, including  a number of  Samye Ling volunteers working on the attics and on the yorkstone paving in the courtyard. The new facilities will include a reception, administration office, exhibition room, library, audio visual studio, Tara Shrine Room, Mahakala Shrine Room, archive store room, conference room, lecture hall and accomodation.

The building site is now a busy hive of activity. The courtyard, half the front, back and north sides of the temple are now paved with new pale, sand coloured stone. This work will continue for another two to three months until the whole paved area around the temple is completely renewed with yorkstone slabs.

Anyone interested to learn more about the Project should email me at david@hayward-co.com 

I will do my best to respond directly or will pass your queries to those better able to help.

David Hayward

Luentosaliin mahtuu useita satoja kuuntelijoita.

Teaparty, vuosittainen avointen ovien päivä, elokuu 2012.

30,11.2012

 

Työt etenevät nyt todella ripeästi. Kaikki sisätyöt on tarkoitus saada valmiiksi ennen joulua ja Samye Ling saa uudisrakennuksen avaimet 21.12.2012.

 

Samye College avataan alkuvuodesta 2013. Uudet tilat antavat paljon lisätilaa Samye Lingin kursseille ja muulle ohjelmalle.

 

Vasemman siiven majoitustilat ja Lamojen toimistohuoneet ovat jo melkein valmiit. LVI-työt ovat käynnissä ja pian on siivouksen vuoro. Samye Lingin henkilökuntaa aletaan opastaa valaistuksen ja palohälyttimien hoitamisessa. Huonekalut saapuvat tuota pikaa, myös luentosalin tuolit, joita varten tehtiin erityinen keräys. Palo-ovet ovat kohta paikoillaan ja toimistoon rakennetaan vastaanottopöytää.

 

Ulko-ovet asennetaan paikoilleen parin viikon sisään ja pihakiveys ulotetaan oville asti. Joidenkin ulkotöiden vuoro tulee vasta tammikuussa. Silloin rakennetaan jäteveden käsittelyä varten erityinen lisäjärjestelmä, jota tarvitaan silloin, kun vieraita on paljon. Temppelin kummallekin puolelle tulee palopostit.

 

Taran ja Mahakalan pyhäkköhuoneet otetaan käyttöön, kunhan ne on saatu sisustetuiksi. Pihatöitä jää vielä paljon tehtäväksi ja tiestöä varten laaditaan suunnitelmaa.

Käytävä uudessa siipirakennuksessa.  
 
Luentosalissa viimeistelyt ovat käynnissä.  
 

Samye College on nyt valmis. Keskukseen tulijat otetaan vastaan uudessa vastaanottotilassa pääoven luona. Toivomme näkemämme sinut pian, lämpimästi tervetuloa.

Reception office.

Uusi vastaaottotila.

Uuden sisääntuloaulan päässä on lasimaalaus terton Rigdzin Jatson Nyingposta (1585-1656), joka löysi Konchok Chidu -opetusten kätketyn aarteen.

© Kagyu Samye Ling Monastery 2013

Kotisivu